Zelfstandig en veilig

thuiswonen voor mindervaliden

Leven met een handicap kan uw wereld een stuk kleiner maken. U bent in veel dingen afhankelijk van de hulp van derden. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden voorhanden om de zelfstandigheid in huis te vergroten. Er is op dit gebied veel technologische vooruitgang. Afhankelijk van de mate waarin u gehandicapt bent is er tegenwoordig veel mogelijk. 

Welke aanpassingen zijn er mogelijk in huis?

U kunt camerabewaking installeren en door de camera’s te verbinden met uw televisie, ook met de huidige Android televisies, heb je vanuit bijvoorbeeld de woonkamer zicht op wat er in en rondom het huis gebeurt. Ook kunnen deuren op afstand geopend worden. Je kunt daarnaast ook met je stem instructies doorgeven aan je televisie. Zo kun je onder andere Youtube en Netflix mondeling bedienen. Het leven is door alle nieuwe technische snufjes niet alleen een stuk makkelijker geworden, maar ook een stuk aangenamer.  

 

Amazon Echo en Google Home

Tegenwoordig zijn er apparaten te koop die specifieke taken in huis kunnen verrichten. De Amazon Echo en Google Home staan de laatste tijd steeds meer in de schijnwerpers. Ze zijn uitermate handig om te hebben wanneer je met een handicap leeft. Het enige nadeel van de Amazon Echo is dat deze alleen nog maar in Engels te bedienen is. De Google Home is echter ook te bedienen in het Nederlands.

Via mondeling instructies kunt u Google Home specifieke taken in huis laten doen. Een voorbeeld van die opdrachten aan Google Home is;

'Hey Google, bel de doctor'

'Hey Google, doe de lichten aan'

'Hey Google, doe de tv aan'

'Hey Google, bel 112' 

Met de Amazon Echo wordt het natuurlijk iets ingewikkelder vanwege de taal, maar ook hier geeft u Alexa mondeling instructies door:

'Alexa, on Spotify, play Queen playlist...' 

'Alexa, turn tv on...'

'Alexa, lights on!'

'Alexa, play true or false...'

De Smarthome kan nog veel meer, zoals de lichten aan- en uitdoen, de televisie aan- en uitzetten, Spotify bedienen, radio stations zoeken en afspelen, recepten opzoeken, nieuwsberichten vertellen, contacten bellen, boodschappenlijsten maken, bestellingen doorgeven, het weer vertellen en zelfs spelletjes met u spelen.

 

Voor meer informatie over Amazon Echo kunt u hier terecht.

Voor informatie over Google Home kunt u hier terecht.

Snelle Service

Meldaro biedt snelle en professionele service. Tevens bieden wij telefonische steun

Internetaansluiting

Meldaro zorgt steevast voor een optimaal werkende internetverbinding

Ondersteuning MKB

Meldaro zorgt voor IT ondersteuning van het MKB. Bel ons voor een vrijblijvend advies

Deskundig advies

De juiste software of een geschikte computer aanschaffen? Meldaro helpt!

Mozartlaan 25, 1217 CM Hilversum

  • Facebook
  • Twitter
soon-873316_640.png

Chat met ons

Webdesign Meldaro